Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nastavlja se štrajk zdravstvenih radnika

    Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavljaju štrajk, uz minimum procesa rada, jer na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja nije postignut nikakav dogovor o ispunjavanju zahteva zdravstvenih radnika.

    Štrajk se nastavlja u više od 60 zdravstvenih ustanova širom Srbije, rekao je Tanjugu predsednik SLFS Dragan Cvetić i najavio da će i ostala tri sindikata u zdravstvu, od ponedeljka takođe stupiti u štrajk. Cvetić je naveo da je današnji sastanak u Ministarstvu zdravlja trajao samo petnaestak minuta i još jednom je pokazao, prema njegovim rečima, „ignorantski odnos Ministastva zdravlja prema lekarima, sestrama, tehničarima i drugima zaposlenim u zdravstvu“.

    Na sastanku je pomoćnica ministra zdravlja Zorica Pavlović saopštila da nema ovlašćenje da razgovara o štrajkačkom zahtevu – ukidanju ili odlaganju Uredbe o koeficijentima za obračun plata, rekao je Cvetić, koji smatra da tako nešto „ne treba komentarisati“. O načinu nastavka sprovođenja štrajka članova Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, javnost će biti naknadno obaveštena, rekao je Cvetić.

    Štrajk je započeo 17. aprila, a taj sindikat traži ukidanje ili odlaganje primene Uredbe o korektivnom koeficijentu, čijom će primenom od 1. jula plate svih zaposlenih u zdravstvu biti manje za 10 odsto u odnosu na sadašnje.

    Juče su i članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održali protest na Trgu Nikole Pašića, zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja. Tokom štrajka, održava se minimum procesa rada, koji podrazumeva ukazivanje lekarske pomoći trudnicama, deci, starijim ugroženim licima i hitnim slučajevima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE