Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Čačku laserom bezbolno leče obolele vene

    Zdravstveni centar „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku nabavio je laser za hirurško lečenje bolesti proširenih vena i završetka debelog creva.
     
    Ovaj savremeni medicinski uređaj proizveden je u Nemačkoj. Plaćen je oko 20. 000 evra iz sopstvenih sredstava, a pomoću njega uskoro će u čačanskoj bolnici početi znatno brže, efikasnije i bezbolnije lečenje venskog sistema i hemoroida.
     
    Direktor centra dr Momčilo Spasić izjavio je Tanjugu da takav uređaj, u lancu državnih zdravstvenih ustanova, zasada poseduje samo Čačak.
     
    „Glavna prednost novog načina lečenja jeste brži oporavak, pacijent može da napusti bolnicu istog dana posle hirurške intervencije, a ožiljci na venama su minimalni“, kazao je dr Spasić.
     
    On je objasnio da laser, u zavisnosti od veličine ugrušaka i zadebljanja, pojačava i slabi svoju moć i tako skida naslage u venama i završetku debelog creva.
     
    Za rad na ovom laserskom aparata u Kelnu su već obučeni čačanski hirurzi dr Zoran Jovanović i dr Miloje Vukotić. Predviđeno je da oni ubuduće obučavaju specijaliste iz ostalih zdravstvernih centara.
     
    Direktor Spasić ističe da čačanska bolnica ima dovoljno smeštajnih kapaciteta za prihvat i pacijente iz okolnih gradova, koji budu zainteresovani za ovakav način lečenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE