Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lobuten: Štikle su zadovoljstvo sa bolom

    Dizajner cipela Kristijan Lobuten izjavio je da ga uopšte ne zanima da li su njegove cipele neudobne za nošenje i poručio ženama koje se žale na bolne noge: „Ako ne možeš da hodaš u njima, nemoj da ih nosiš“.
     
     
    Lobuten je izjavio da su štikle „zadovoljstvo sa bolom“ i dodao je da se ni malo ne saoseća sa ženama koje se žale na štikle.
     
    Prva cipela koju je LObuten dizajnirao bila je inspirisana princezom od Velsa. Lobuten kaže da ga je inspirisala fotografija princeze Dajane koja je izgledala tužno i kao da joj je dosadno dok je princ od Velsa držao govor.
     
    „Pomislio sam, šta bi joj donelo osmeh na lice“, rekao je on. Rezultat je bila cipela nazvana „Ljubav“, baletanke sa ispisanom rečju „ljubav“. Koliko on zna, princeza ih nikada nije kupila, ali mnoge žene jesu. Kasnije mu je Dajana poslužila kao inspiracija za drugu vrstu cipela – cipele sa dekolteom.
     
    Iako je najpoznatiji po crvenim đonovima svojih cipela, Lobuten kaže da je na tu ideju došao slučajno.
     
    „Iz fabrike mi je stigla cipela koja iz nekog razloga nije izgledala tako dobro kao na skici. Zbog toga sam đon prefarbao crvenim lakom za nokte i problem je bio rešen“, rekao je dizajner kome se u londonskom Muzeju mode idućeg meseca otvara izložba nacrta i cipela.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE