Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena nova fontana i rekonstruisani gradski trg u Valjevu

    Fontana sa uređenim stazama, zelenim površinama, cvećem i dekorativnim šibljem na novom trgu, kao i nakon dužeg vremena uređen i obnovljen centralni gradski trg, od sada krase najuže gradsko jezgro u Valjevu stvarajući skladnu ambijentalnu celinu sa rekonstrusanom Karađorđevom ulicom.
     
    Projekat izgradnje novog trga kod „Limenke“, uređenja gradskog trga i izgradnje fontane, kao i rekonstrukciju nekoliko lokalnih puteva i ulica finansiralo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku sredstvima u iznosu od 80 miliona dinara, a izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće „Ingrap-omni“, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.
     
    Fontanu je svečano pustio u rad simboličnim bacanjem novčića ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić koji je u proteklom periodu iz sredstava republičkog budžeta odobrio realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata u Valjevu u ukupnom iznosu od oko 300 miliona dinara.
     
    – Zahvaljujući Vladi Srbije i pre svega ministarstvu infrastrukture i energetike, gradskoj Direkciji, izvođaču radova, sada u Valjevu imamo jednu lepu celinu koju upotpunjuje novi trg sa fontanom i obnovljen centralni trg. Planiramo i da parterno uredimo ceo ovaj prostor kao i dvorište iza „Limenke“ i na taj način stvorimo kvalitetniji ambijent za bolji život naših sugrađana – izjavio je gradonačelnik Zoran Jakovljević.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE