Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS pokrenuo novu delatnost – bunkerisanje brodova

    Modernizacija rafinerija, benzinskih pumpi i mesta za točenje tečnog naftnog gasa nije jedino u šta Naftna industrija Srbije ulaže kako bi nivo svojih usluga podigla na najviši mogući nivo. NIS je pokrenuo i novu delatnost-bunkerisanje brodova, odnosno snabdevanje brodova dizelom i evro dizelom s bunkerišta.
     



    NIS na ovaj način domaćim i stranim brodarskim firmama obezbeđuje sigurno snabdevanje kvalitetnim gorivom na važnim plovnim putevima u zemlji. Potrebe domaćih brodarskih firmi, ali i stranih flota koje su u tranzitu kroz Srbiju godišnje se kreću oko 40.000 tona. A novo bunkerisanje će im u velikoj meri olakšati pretakanje goriva.

    Cilj NIS-a je da u narednih par godina postane lider na nacionalnom tržištu u oblasti bunkerisanja. Kako bi realizovala planirano kompanija već ove godine planira puštanje u rad još dve bunker stanice, u Smederevu i na granici s Hrvatskom, otvaranje specijalnih bunker stanica za snabdevanje čamaca i jahti, nabavka broda koji bi snabdevao gorivom velike putničke brodove, a očekuje se i zajednički nastup sa „Marin bunkerom“ – ćerkom kompanijom Gaspromnjefta na tržištu Rumunije.

    Na novootvorenoj bunker stanici funkcionišu dve nezavisne linije – prva je namenjena unutrašnjem tržištu, a druga, kao carinsko skladište, brodovima koji se kreću van teritorije Srbije i gde je cena goriva oslobođena PDV-a i akciza. Kvalitet goriva je garantovan i podleže međunarodnim pravilima.

    U cilju zaštite životne sredine, kao i na instalacijama, i na bunker stanici postoji savremena ekološka oprema u vidu plovnih membrana i skimera za prikupljanje isteklog goriva sa površine vode.

    Cilj NIS-a u narednih nekoliko godina je osvajanje većeg dela tržišta bunkerisanja brodova.

    Jelena Petrović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE