Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Umro novinar Majk Volas, autor emisije „60 minuta“

    Novinar američke televizijske mreže CBS i autor emisije „60 minuta“ Majk Volas, koji je poznat po izjavi da nijedno pitanje nije indiskretno, umro je u 93. godini, objavila je danas njegova televizija.


    Volas je umro sinoć u Nju Hejvenu, u Konektitatu a pored njega je bila njegova porodica.

    On je skoro 40 godina vodio emisiju „60 minuta“ posvećenu istraživačkom novinarstvu, bio je autor 800 izveštaja, osvojio 20 „Emi“ nagrada i razvio je nemilosrdan način vođenja intervjua uživo koji je često više ličio na ispitivanje nego intervjuisanje.
     

    Često su ga kritikovali zbog njegovog stila „hvatanja sagovornika za gušu“ i teatralnosti koja ga je ponekad pratila.

    Volas je intervjuisao svakog američkog predsednika, od Džona Kenedija, osim Džordža Buša mlađeg, i nekoliko desetina svetskih lidera poput Jasera Arafata, ajatolaha Homeinija i Denga Sjaopinga.

    Druge poznate ličnosti koje je intervjuisao bile su Malkolm X, pevačica Dženis Džoplin, Martin Luter King mlađi, televizijske zvezda Džoni Karson, pijanista Vladimir Horovic, osnivač „Plejboja“ Hju Hafner i mnogi drugi.

    Jednom prilikom je tužen za klevetu i tražena je odšteta od 120 miliona dolara i mada nije osuđen, oboleo je od depresije i pokušao samoubistvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE