Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gerontološki centar u Subotici i segedinska Neurološka klinika zajednički konkurišu za IPA projekte

    U prostorijama Gerontološkog centra u Subotici potpisan je Protokol o saradnji ove ustanove i Neurološke klinike u Segedinu na zajedničkom apliciranju za IPA projekat prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, saopštio je Gerontološki centar iz Subotice.
     
    Zamenik direktora Gerontološkog centra Nenad Ivanišević je izjavio da je sam predlog projekta zamišljen tako da se, s jedne strane nabavi nova, savremenija oprema za rad Neurološke klinike u Segedinu, dok bi se u Subotici izgradio objekat koji bi bio namenjen rehabilitaciji lica obolelih od celebrovaskularnog inzulta.

    Posebnim video linkom razmenjivala bi se iskustva u radu sa konkretnim pacijentima, pa je iz tog razloga projekta nazvan „Video most“.

    Predviđena vrednost projekta je oko 400.000 EUR, a ukoliko bi bio odobren predviđeno je da se u roku od 12 meseci izgradi predviđeni objekat, na prostoru neposredno pored Doma penzionera u Subotici.

    Sa strane mađarskih partnera Protokol je potpisao akademik Večai Laslo, dok su podršku ovoj ideji dali Grad Subotica, preko već obezbeđene dokumentacije za eventualnu izgradnju objekta i pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri, koji je prilikom potpisivanja Protokola izjavio da je njegov sekretarijat ali i cela vojvođanska administracija na raspolaganju svim institucijama koje se odluče da apliciraju za fondove EU.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE