Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goldman Sachs ulagao u prostituciju?

    Jedna od najmoćnijih svetskih investicionih banaka Goldman Sachs jedan je od vlasnika najveće internet stranice za prostituciju i seksualni trafiking u SAD.
     
    Novinar Njujork Tajmsa Nikolas Kristof je, istražujući prisilnu prostituciju i prodaju žena, otkrio da Goldman Sachs poseduje udeo od 16 odsto u stranici Backpage.com, poznatoj ne samo po oglasima za pružanje seksualnih usluga nego i po podvođenju maloletnica.
     
    Otkriveno je da iza legalno upisanog vlasnika stranice „Village Voice Media“, stoje stvarni vlasnici – bogataši među kojima se već punih šest godina nalazi i ta banka.
     
    Kristof je banci poslao službeni upit o vlasništvu i tada je usledila prava panika. Iz Goldman Sachsa najpre su javili da nemaju uticaj na stranicu, a zatim su u roku od tri dana prodali 16 odsto udela u menadžmentu kompanije „Village Voice Media“. Ubrzo nakon toga kontaktirali su s novinarom i predali dokumente o završetku poslovanja sa stranicom.
     
    Andrea Rafael, portparol kompanije,  je rekla da je fond uložio 30 miliona dolara u Village Voice 2000. godine. Investicija je pretvorena u 16-postotni manjinski udeo kada se Village Voice spojio s New Times Inc. 2006. godine. Ona je odbila otkriti prodajnu cenu, ali je rekla da je fond izgubio „veliku većinu“ svojih ulaganja.
     
    Dok iz uprave tvrde da nisu bili upoznati sa poslovima stranice među čijim su vlasnicima bili, Kristof njihove tvrdnje odbacuje jer je banka, napominje, poslednje četiri godine imala predstavnika u nadzornom odboru stranice Backpage.com.
     
    Ozloglašena stranica već je nekoliko puta ranije bila na meti javnosti. Ranije se pisalo o slučaju 15-godišnjakinje koja je bila oteta, drogirana, preprodavana i silovana zbog oglasa na Backpageu, a 19 američkih senatora potpisalo je peticiju kojom je tražilo njeno gašenje.
     
    Čitav slučaj i upletenost Goldman Sachsa u vlasničku strukturu Backpagea istražuje i njujorška policija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE