Zvanično otvoren Pejsmejker centar u Kosovskoj Mitrovici

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zvanično otvoren Pejsmejker centar u Kosovskoj Mitrovici

  Tim lekara na čelu sa dr Nebojšom Srbljakom obavio je prvu implantaciju stalnog pejsmejkera, čime je i zvanično otvoren Pejsmejker centar u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, koji je jedini na potezu od Kraljeva do Dragaša.
   
  Operacija je obavljena uz nadzor dr Velibora Jovanovića sa saradnicima iz Kliničkog centra Srbije, a prvi pacijent je bila Ljubica Mitrović (72) iz sela Mijavlića kod Vučitrna.
   
  – Implantacija je uspešno privedena kraju, uprkos mnogim materijalnim i tehničkim nedostacima, odnosno nedostatku zaštitne opreme, i adekvatnog rendgen aparata. U ZC u Kosovskoj Mitrovici dalja ugradnja pejsmejkera biće obustavljena, dok se ne nabave adekvatna tehnička i materijalna sredstva i sredi prostor za implantacionu salu, kako ne bi doveo u opasnost život pacijenata i osoblja koje radi sa radioaktivnim materijalom. Uz dobru volju šefa Pejsmejker tima KCS prof dr Gorana Milašinovića, moći ćemo da koristimo salu za ugradnju naših pejsmejker aparata – rekao je za “Politiku” dr Nebojša Srbljak, internista i kardiolog i šef Pejsmejker centra, uz naglasak da na listi čekanja ima 18 pacijenata sa teritorije Kosova.
   
  Pejsmejker centar u Kosovskoj Mitrovici pokriva područje od Kraljeva, preko Novog Pazara, Tutina, Leskovca, kao i celu teritoriju Kosova i Metohije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE