Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Karlos Slim u Makedoniji

    Najbogatiji čovek na svetu Meksikanac Karlos Slim stiže u posetu Makedoniji, gde će sa premijerom Nikolom Gruevskim razgovarati o učešću u nekoliko velikih projekata.
     
    Meksički medijski i telekomunikacioni magnat i najbogatiji čovek na svetu Karlos Slim dolazi u trodnevnu posetu Makedoniju. Vlasti u Skoplju nameravaju da Slimu ponude učešće u nekoliko energetskih, telekomunikacionih, rudarskih i hotelijerskih projekata.
     
    Meksički milijarder će se sastati makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim i visokim zvaničnicima iz ministarstva ekonomije, kao i privrednicima. Makedonske vlasti nameravaju da razgovaraju sa Slimom o najvećim državnim projektima, koji bi mogli da budu interesantni za neku od mnogobrojnih kompanija koje Meksikanac poseduje.
     
    Magazin Forbs proglasio je Karlosa Slima prošle godine najbogatijim čovekom a njegovo bogatstvo procenio na 69 milijardi dolara.
     
    Ministar za informaciono društvo i administraciju Ivo Ivanovski, koji će takođe prisustvovati sastanku, rekao je da su vlasti te zemlje već predložile nekoliko projekata o kojima će biti više reči. „Predložićemo Slimu i njegovim savetnicima da pregledaju sve projekte. Nadamo se da će neki od njih biti interesantni za njega i njegove kompanije“, istakao je Ivanovski.
     
    Slim će privatnim avionom sleteti na aerodrom „Aleksandar Veliki“, a preduzete su izrazito jake mere bezbednosti za meksičkog milijardera i njegovu pratnju tokom čitavog boravka u Makedoniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE