Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vek i po Srpskog narodnog pozorišta

    Srpsko narodno pozorište je po broju premijera u protekloj godini postiglo ogroman uspeh, rekao je danas upravnik tog pozorišta Aleksandar Milosavljević uoči proslave Dana SNP-a i 150. godina postojanja te kulturne ustanove.

     
    Osvrćući se na proteklu godinu i još uvek aktuelnu pozorišnu sezonu, Milosavljević je kao uspešne posebno istakao dramu „Seobe“, operu „Mileva“ i balet „Mileva Ajnštajn“ čija je premijera zakazana za 28. april, ali i „Pikovu damu“, „Krcka Oraščića“ i dramu „Zojkin stan“.
     
    „Da smo samo ovih pet predstava izveli, to bi već bilo veliko, ali mislim da je to znak da uspevamo da se nosimo sa krizom i uspevamo da s razlogom budemo ponosni što smo baš Srpsko narodno pozorište“, dodao je Milosavljević na konferenciji za novinare.
     
    Mi smo ponosni na tarabe iz vremena Prvog srpskog ustanka, ali nismo svesni koliko su institucije koje traju 150 godina, a nismo najstarija institucija kulture u ovoj državi, dubok koren kojim je ovaj narod, ili narodi, vezani za ovo podneblje, naglasio je Milosavljević
     
    „Tradicija može da bude teška, ali ja je lično doživljavam kao snažan i vrlo dobar podsticaj“, rekao je Milosavljević i dodao da je „svestan prošlosti i vrlo ponosan na nju, ali da je ta prošlost podrška za budućnost“.
     
    U SNP-u je započet proces restrukturiranja, što će u narednom periodu doneti i novu organizacionu strukturu, koja će nas, kako je rekao Milosavljević, „i na tom planu, približiti Evropi“. Prema njegovim rečima, jedan od modela prevazilaženja manjka novca je koprodukcijska saradnja, koju SNP ima već nekoliko sezona i koja će se kao model nastaviti.
     
    Milosavljević je dodao da SNP ima dobru saradnju sa gradom Novim Sadom i da tri godine zaredom dobijaju subvencije iz gradskog budžeta.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE