Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U toku ozelenjavanje puta M-7

    U toku je ozelenjavanje i podizanje vetrozaštitnih pojaseva u zoni magistralnog puta M-7. Do sada je očišćen teren od otpada, korova, deponija šuta i građevinskog materijala, a skinut je i sloj peska. Posle topljenja snega nastavljeni su radovi i iskopane jame za sadnju 895 stabala platana. Po završetku sadnje sledi postavljanje travnjaka površine oko 150.000 kvadratnih metara i sadnja 6.300 sadnica ukrasnog šiblja.

     
    Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, zahvaljujući Fondu za zaštitu životne sredine Srbije na izlazu iz Novog Sada ka Kaćkoj petlji imamo jednu od najvećih investicija kada je reč o ozelenjavanju Grada. Kada posao bude završen ulaz u Novi Sad imaće sasvim drugačiji izgled, a to će doprineti i kvalitetu životne sredine.
     
    Direktorka Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije Željka Jurakić rekla je da je taj fond nastavio dobru saradnju sa Novim Sadom i dodala da se nada da će građani, kada vide koliko je uloženo truda i novca da se poboljša kvalitet životne sredine, prestati da bacaju smeće pored puta.
     
    Direktorka JKP „Gradsko zelenilo“ Nataša Rašeta istakla je da će zasađeno zelenilo doprineti smanjivanju brzine vetra za oko 50 odsto, te da može da snizi letnje temperature za 3-4 stepena, dok ukrasno šiblje ima ulogu upijanja izduvnih gasova pri površini zemlje.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE