Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bank of America: Problematični vlasnici nekretnina postaju podstanari

    Američki financijski gigant Bank of America pokrenuće pilot program pomoći, s ciljem da vlasnici nekretnina pod hipotekom ostanu u svojim kućama kao podstanari.

    „Ovaj pilot program će nam pomoći da utvrdimo da li je prelazak iz vlasništva u zakup nešto što će naši klijenti, zajednica i investitori podržati,“ rekao je Ron Šturceneger, izvršni direktor kompanije „Legacy assett servicing“,“ a prenosi agencija AFP.

    „Nešto manje od 1.000 vlasnika stanova, u teško pogođenim tržištima u Arizoni, Nevadi i Njujorku, biće pozvani da učestvuju u ovom programu, u kojem će preneti svoje vlasništvo na banke, a njihov hipotekarni dug će biti oprošten,“ rekao je on. „Oni će zatim biti u stanju da uzmu svoje domove u zakup na do tri godine i ispod tržišnih cena zakupa. Imovina će u međuvremenu biti „prebačena u vlasništvo investitora,“ saopštila je banka.

    Bank of America je jedna od pet banaka koje su prošlog meseca postigle dogovor sa vladom o isplati 25 milijardi dolara radi pomoći vlasnicima nekretnina posle pucanja sektora nekretnina u 2008. Kriza u sektoru nekretnina je odigrala glavnu ulogu u ekonomskoj krizi, budući da je u pitanju najgora kriza od Velike depresije 20-ih godina prošlog veka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE