Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraljevo, Inđija, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin dobiju e-klubove za žene na selu

    Uprava za rodnu ravnopravnost i pet opština u Srbiji – Kraljevo, Inđija, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin pokreću e-klubove za žene na selu. Projekat „Ženski e-klubovi“ koji se realizuje uz pomoć donacije Kraljevine Švedske, rezultat je odgovora na pitanja kao što su – Kakve uslove za život imaju žene na selu? Da li imaju mogućnost da nešto promene i uključe se u savremene tokove? Da li mogu da prodaju proizvode preko Interneta? Da li to neko u svetu radi? Koliko bi im to pomoglo?
     
    – Cilj projekta „Ženski e-klubovi“ je da se žene na selu udruže i stiču nova znanja i veštine potrebne za moderno poslovanje i time stvore sebi bolje uslove za život i rad. Na početku projekta 25 žena iz pet opština u Srbiji proći će u Beogradu obuku za korišćenje računara i informacionih tehnologija. Kada prođu obuku koristiće računare za pripremu svojih veb prezentacija, promovisaće svoje proizvode na Internetu i povezivaće se sa drugim sličnim klubovima, što će im pomoći u ekonomskom osnaživanju – izjavila je Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost.
     
    Uprava za rodnu ravnopravnost će obezbediti potrebnu računarsku opremu za e-klubove, a NVO „Jednake mogućnosti“ obuku za korišćenje info-komunikacionih tehnologija i tehničku i stručnu pomoć nakon otvaranja kluba i završnog treninga.
     
    – Potencijal žena u Srbiji nije iskorišćen u dovoljnoj meri, i zato se mi trudimo da promenimo situaciju. Važno je ohrabiti žene da kontinuirano unapređuju svoja znanja i veštine, razvijaju svoje talente i promovišu stvaralaštvo – rekla je Natalija Mićunović.
     
    Vera Popović, predstavnica opštine Ivanjica je izjavila da žene u mesnoj zajednici Kušići, u opštini Ivanjica, prepoznaju mogućnosti koje nove tehnologije pružaju, ali nisu do sada imale priliku da ih iskoriste.
     
    – Svesne su važnosti sticanja novih znanja i veština i upravo tu šansu videle su u ovom projektu. Odziv žena u našoj opštini je revolucionaran. Žene su shvatile da neko na njih misli i ima puno entuzijasta. Sigurna sam da će one Kušiće plasirati u svet – rekla je Popović. 
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE