Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Propao i drugi pokušaj prodaje nikšićke Željezare

    Na drugom oglasu za prodaju nikšićke Željezare niko nije dostavio ponudu, izjavio je danas stečajni upravnik te kompanije Veselin Perišić, dodajući da će novi tender biti raspisan za desetak dana.
     
    Početna prodajna cena za Železaru Nikšić bila je 21 milion evra. Stečajni upravnik Perišić je kazao da je oglas pokazao da je ta postavljena cena bilaprevisoka, jer nije stigla nijedna ponuda. Komisija koja je imala zadatak da sprovede postupak prodaje u ponedeljak će i formalno konstatovati da nije bila ni jedna ponuda i nakon toga ćemo proglasiti da ovaj pokušaj prodaje nije uspeo , naveo je Perišić.
     
    Na prvom oglasu za prodaju nikšićke Željezare, čija imovina je nuđena za 30 miliona evra, takođe nije bilo zainteresovanih kupaca. Iz Željezare u Nikšiću koja se već devet meseci nalazi u stečaju, ranije je saopšteno da je cilj četvrte privatizacije da fabrika dobije strateškog partnera.
     
    Poslednji vlasnik je holandska kompanija Montenegro spešliti stils, koja je napustila Železaru u proleće 2011.
     
    Nekadašnji nikšićki ginant, koji je zapošljavao više hiljada radnika, četvrtu privatizaciju dočekaće sa svega 320 radnika. Proizvodnju u Željezari od 15. maja prošle godine organizuje nikšićka kompanija Neksan.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE