Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Film „Vatrene kočije“ ponovo u bioskopima


    Britanski film „Vatrene kočije“ (Chariots of Fire) iz 1981. godine, koji je mnogima ostao u sećanju pre svega zbog Vangelisove muzike, biće ponovo prikazan u britanskim bioskopima u čast nastupajućih Olimpijskih igara u Londonu.

     

    Kako prenosi BBC, studio „20th century fox“ i Britanski filmski institut rade na digitalnom rimasteru ostvarenja koje je režirao Hju Hadson.
     

    Film, koji govori o istinitoj priči dvojice britanskih atletičara koji su se takmičili na Letnjim olimpijskim igrama u Parizu 1924, biće prikazan od 13. jula u više od 100 bioskopa širom Velike Britanije kao deo Londonskog festivala 2012.
     

    Film, u kojem su glavne uloge igrali Ian Čarlson i Ben Kros, osvojio je četiti Oskara – za najbolji film, najbolji scenario, najbolju originalnu muziku i najbolje kostime. Iako star više od tri decenije, film „Vatrene kočije“ i dalje šalje snažnu poruku o hrabrosti, odlučnosti i veri kao važnim odlikama sportista, kaže producent filma Lord Putnam.
     

    On je istakao da je film o olimpijskoj slavi najbolja reklama za veliku sportsku manifestaciju koja će se održati ovog leta u britanskoj prestonici.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE