Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetski dan borbe protiv tuberkuloze

    Broj obolelih od tuberkuloze u Srbiji je tokom proteklih šest godina opao za 43 procenta, pokazuje statistika Ministarstva zdravlja, predstavljena povodom Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze, 24. marta.
     
    „Pre šest godina počeli smo program kontrole tuberkuloze u Srbiji, tada smo godišnje imali 2.800 slučajeva, 2010. bilo ih je 1.500, a preliminarni podaci za 2011. pokazuju da broj pacijenata sa tuberkulozom nastavlja da opada“, kazala je na jučerašnjoj konferenciji predstavnica Ministarstva zdravlja Nataša Lazarević.
     
    Ona je istakla da se kroz medije provlači zabluda da broj obolelih od tuberkuloze u Srbiji raste i da takav utisak jedino može da stvori činjenica da se o ovoj bolesti sada mnogo više govori.
     
    Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović istakao je važnost prevencije tuberkuloze, kao i jačanje svesti o tome da ona, iako je sve ređa, ipak, još postoji.
     
    Radovanović je istakao da volonteri Crvenog krsta predano rade na edukaciji stanovništva, a posebno među stanovnicima nehigijenskih romskih naselja.
     
    Svetski dan borbe protiv tuberkuloze obeležava se pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE