Očekuje se reprogramiranje duga veledrogerijama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Očekuje se reprogramiranje duga veledrogerijama

  Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da očekuje da će na jednoj od narednih sednica Vlada Srbije doneti odluku o reprogramiranju i isplati duga od 28 milijardi dinara, koliko Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i druge zdravstvene ustanove duguju veledrogerijama.
   
  “Dinamika isplate dugovanja je napravljena, ona je sada na korekciji u RFZO i kod dobavljača i nadam se da će dogovor biti postignut za maksimalno dve nedelje”, rekao je Stanković novinarima, posle obilaska rekonstruisanog Doma zdravlja u Rakovici.
   
  On je dodao da je na neki način dogovor postignut i da očekuje da na nekoj od narednih sednica vlade bude doneta odluka o reprogramu i isplati dugovanja pod garancijom vlade.
   
  Stanković je naveo da su u tom pravcu napravljeni ogromni koraci, budući da su veledrogerije i proizvođači u nekim slučajevima ponudili otpis od 40 odsto duga.
   
  “Nadam se da će u narednom periodu ovaj problem biti rešen na adekvatan način i da zadravstveni sistem neće ostati bez lekova. Očekujem da ovaj problem bude rešen na najbolji mogući način i na zadovoljstvo pacijenata”, istakao je Stanković.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE