Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Indija: Od novog gripa umrlo 12 osoba

    Od početka marta od posledica svinjskog gripa u Indiji je umrlo 12 osoba, a virusom je zaraženo skoro 130 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja Indije.
     
    Šest osoba umrlo je u državi Maharaštra na zapadu zemlje, a ostali u Radžastanu, Andri Pradeš i Karnataki, preneo je BBC.
     
    „Ministarstvo zdravlja prati situciju i nema razloga za zabrinutost. Državama gde su prijavljeni slučajevi bolesti savetovano je da intenzivnije prate situaciju kako bi se kontrolisalo dalje širenje virusa“, kaže ministar zdravlja PK Pradhan.
     
    Mediji prenose da su oboleli od svinjskog gripa smešteni u lokalne bolnice, i da nije poznat uzrok iznenadnog izbijanja epidemije. Direktor Nacionalnog instituta za virusologiju je rekao da bi porast broja novoobolelih mogao da bude „kratkog daha“.
     
    „Prošle godine su epidemije svinjskog gripa u svetu bile u opadanju. Ove godine su epidemije kratkog daha zabeležene i u drugim zemljama, a tako bi moglo da bude i u Indiji, sa kratkim udarnim talasom virusa koji će zatim izumreti“, rekao je doktor Mišra indijskom listu „Ekspres“.
     
    U Indiji je 2009. godine od svinjskog gripa umrlo 450 ljudi, tada je zaraženo više od 13.000 ljudi. Svinjski grip je najpre registrovan u Meksiku u aprilu 2009. godine, posle čega se proširio na mnoge zemlje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE