Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora: Donacije Japana za zdravstvo, obrazovanje i ekologiju

    Vlada Japana donirala je 243 hiljade evra Domu zdravlja u Plavu, bjelopoljskoj osnovnoj školi „Marko Miljanov“ i komunalnom preduzeće na Žabljaku.
     
    Otpravnik poslova Japanske ambasade Kazuaki Kameda potpisao je u utorak ugovore o donaciji sa ministima zdravlja i održivog razvoja i turizma Miodragom Radunovićem i Predragom Sekulićem i sekretarom ministarstva prosvete i sporta Srđanom Raičevićem.
     
    Domu zdravlja u Plavu dodeljeno je 74,7 hiljada evra.
     
    Sekulić je rekao da je vrednost ukupne donacije još veća s obzirom da je došla u vreme kada se Japan oporavlja od velike prirodne katastrofe koja je tu zemlju pogodila prošle godine.
     
    „Zadovoljan sam posebno jer se donacija odnosi na tri najljepše oblasti zdravstvo, ekologiju i obrazovanje. Ovo nije prvi put da Japan donira u ove oblasti u Crnoj Gori a bez obzira na kilometre koji nas dele i na ovaj način obostrano pokazujemo bliskost“, rekao je on.
     
    Radunović je podsetio da je za poslednjih 11 godina kroz POPOS donaciju crnogorski zdravstveni sistem dobio više od 600 hiljada evra.
     
    On je podsetio da je japanska ambasada pomogla razvoju domova zdravlja u Andrijevici, Cetinju, Tivtu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću i Beranama.
     
    „Opremanje zdravstvenih ustanova kroz ovakve donacije i ulaganja iz sopstvenih sredstava doprinosi njihovom unapređenju što će simbolisati novi sistem kom stremimo a koji će nesumnjivo biti prepoznat po boljoj zdravstvenoj zaštiti“, rekao je Radunović.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE