Dulić: Krajem meseca još jedno gradilište u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dulić: Krajem meseca još jedno gradilište u Beogradu

  Ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Oliver Dulić najavio da će do kraja meseca država otvoriti još jedno veliko gradilište, u beogradskom naselju “Dr Ivan Ribar”, gde planira izgradnju 707 stanova.
   
  Cena po kojoj će se prodavati kvadrati biće uskoro poznata, a u toku je raseljavanje romskih porodica sa te lokacije, kazao je Dulić.
   
  On je takođe najavio da će privih 580 satanova u naselju “Stepa Stepanović” biti useljeno krajem aprila ili početkom maja, a da će se sukcesivno, završavati i preostalih više od 4.000 stanova.
   
  “Svesni smo problema nezavršenih zgrada i mislim da će prvi zadatak buduće vlade, odnosno resornog ministra, biti da pokuša to da reši. Jedna od opcija je da razvojna banka, koja će biti formirana u budućnosti, preuzme projektno finansiranje od komercijalnih banaka da bi se ovi objekti završili”, kazao je Dulić.
   
  Dulić je rekao da će “narednog meseca prva gradilišta biti otvorena u Nišu i Pančevu, a tokom ove godine zabrujaće mašine i u ostalim gradovima”.
   
  “Deo tih stanova namenjen je tržištu, a dogovor je da cena kvadrata bude oko 500 evra uključujući i PDV”, dodao je on.
   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE