Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vranje dobija i deseti vrtić

    U Vranju će ove godine početi izgradnja još jednog, desetog po redu, vrtića. Dragan Janjić, lokalni koordinator za projekte iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), rekao je da će na ovaj način biti rešen dugogodišnji problem smeštaja dece predškolskog uzrasta.

    – Izgradnja još jednog vrtića u Vranju je neophodna, zbog čega nam je iz NIP-a odobreno 93 milona dinara – kazao je Janjih.

    On je rekao da se nada da će u narednih nekoliko meseci biti izrađena projektna dokumentacija, tako da će radovi na novom vrtiću početi sredinom ove godine.

    Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić kazao je da sada nema razloga za bilo kakvo odugovlačenje s obzirom na to da je određena lokacija vrtića i da su sredstva odobrena.

    – Novi vrtić u predgrađu Raška imaće površinu oko 5.000 metara kvadratnih, a kapacitet će mu biti 400 mališana. Koštaće ukupno 120 miliona dinara, a razliku od 30 miliona obezbediće grad – rekao je Stojčić.

    On je podsetio da će u Vranju u novom i sadašnjih devet vrtića, u kojima boravi 2.300 mališana, definitivno biti rešeno pitanje smeštaja dece predškolskog uzrasta.

    U septembru prošle godine u Vranju je otvoren deveti po redu vrtić „Čarolija“ sa 300 mesta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE