Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Novi roman Dejana Stojiljkovića u prodaji od četvrtka

    Novi roman Dejana Stojiljkovića, autora „Konstantinovog raskršća“, pojaviće se u knjižarama u četvrtak, 15. marta, saopštio je njegov izdavač „Laguna“. Roman „Duge noći i crne zastave“ je priča o srednjovekovnim velmožama i vitezovima kneza Lazara – Milanu Toplici, Ivanu Kosančiću, Milošu Obiliću i njihovim turskim savremenicima i protivnicima – sultanu Muratu, Bajazitu, Ali paši i drugima.
     
    „Daleko od idealizovanih junaka narodnih pesama ili svedenih likova iz istorijskih svedočanstava, Stojiljkovićevi srednjovekovni srpski plemići i turski velikaši pred očima čitalaca pretvaraju se u ljude od krvi i mesa, u gorostasne i nemilosrdne srednjovekovne figure sa manama i strahovima, sumnjama i snovima, usponima i padovima“, navodi „Laguna“. Dramatična potraga za kivotom kneza Lazara, opis prilika na srpskim dvorovima i pripremanje otpora turskoj najezdi prepliću se sa događajima i raspoloženjima koji vladaju u osmanlijskom taboru, spletkama i ambicijama Muratovih sinova, derviša i vojskovođa, ispredajući tako uzbudljivu priču koja se čita bez daha.
     
    Roman „Duge noći i crne zastave“ imao je i, za ove prostore, neuobičajenu promociju krajem februara kada je pokrenut poseban veb sajt na kome čitaoci mogu da se obaveste o najznačajnijim istorijskim likovima s kraja 14. veka, srpskom dvoru, turskom taboru, viteškim redovima, utvrđenjima, ratovanju i oružju. Na sajtu je predstavjen i trejler za knjigu, a posetioci mogu da vide fotografije, srednjovekovne fresake ondašnjih moćnika, crteže današnjih umetnika koji dočaravaju burno razdoblje o kome Stojiljković piše.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE