Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta naučiti od starijih kolega?

    U brojnim kompanijama, naročito velikim korporacijama zajedno rade 20-godišnjaci, 40-godišnjaci i 60-godišnjaci. Svaka generacija ima svoje radne navike i tempo rada pa je ponekad teško premostiti generacijski jaz. Portal Inc. donosi nekoliko saveta kako mlađi radnici mogu steći naklonost nešto starije generacije i usput od njih i ponešto naučiti.

     
    Probudite se na vreme
     
    Možda ste tokom studiranja imali nešto komotniji raspored, ali posao ima svoj vlastiti tempo. Budite tačni i na posao dolazite odmorni i funkcionalni.
     
    Detalji su važni
     
    Gramatika, izgovor, odeća, komunikacijska forma i struktura itekako su bitni. U svetu koji se kreće sve brže i koji je sve povezaniji, naizgled nevažni detalji mogu dovesti do velikih greški.
     
    Iskustvo je jače od obrazovanja


    Sigurni smo kako vam je vaša diploma važna, ali u stvarnom se svetu ipak više ceni iskustvo. Kako biste ostavili snažniji utisak, koristite se primerima iz iskustva umesto onima iz fakultetskih udžbenika.
     
    Niste toliko važni da ne biste mogli da donesete kafu


    Bez obzira kojoj generaciji pripadate, povremeno pokažite kako vam nije ispod časti skuvati kafu u kancelariji, zameniti bocu vode na aparatu, oprati suđe ili kupiti potrebne stvari za kuhinju. Takve se stvari cene ukoliko ih napravite, ali i primećuju ukoliko ih izbegavate.
     
    Multitasking, ali ne i multi-thinking


    Možete hodati i razgovarati na mobilni, ali ne i biti potpuno koncentrisani na sastanku i istovremeno slati mailove.
     
    Obuzdajte znatiželju


    Mlađi radnici vole da znaju razlog koji stoji iza svake odluke, pristupa i procesa što često nervira stariju generaciju naviklu na tiho slaganje. Postavljanjem pitanja možete pojasniti radne zadatke i staviti ih u kontekst, ali ukoliko vam se odgovor ne sviđa to ne znači da zadatak možete odbiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE