Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prokuplje: Obuka radiologa za rad na novom skeneru

    Nakon što je Ministarstvo zdravlja prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ doniralo najsavremeniji CT skener, za rad na aparatu organizovana je specijalna obuka.
     
    Obuku lekara i tehničara koji će raditi na novom šesnaestoslajsnom skeneru sprovodi Pieter Filius iz Holandije.
     
    Ovaj stručnjak, koga već 10 godina angažuje „Toshiba“, radio je istraživanja iz oblasti radiologije i u zemlji odakle dolazi priznat je kao vrhunski edukator. Za potrebe edukacije angažovan je i prevodilac.
     
    – Bolnica u Prokuplju je po godinama stara, ali video sam da se dosta ulaže u savremenu opremu i edukaciju radnika. Iznenađen sam kvalitetom i širokom paletom usluga koje ona pruža, zato mislim da vaš narod zbog lečenja i dijagnostike nema potrebe da odlazi u neki drugi grad, odnosno u neku drugu bolnicu. Posebno sam impresioniran potencijalom i znanjem koje poseduju zaposleni na radiologiji, tako da mi je veliko zadovoljstvo i čast što sam dobio poziv da svoje znanje prenesem upravo njima – rekao je Pieter Filius.
     
    Ovaj Holanđanin je i ranije držao predavanja u Srbiji.
     
    – S obzirom na to da sam već obučavao kolege u Beogradu i Nišu, mogu da kažem da je softver koji poseduje CT u Prokuplju najnovije generacije i u Srbiji ga gotovo nijedna druga bolnica ne poseduje- rekao je Pieter.
     
    Filius je dodao da će u prokupačku bolnicu ponovo doći u aprilu, kada će sprovesti i završni deo obuke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE