Lansirana iPhone aplikacija i nastavak za dijabetičare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lansirana iPhone aplikacija i nastavak za dijabetičare

  U Velikoj Britaniji od danas može da se kupi novi uređaj koji dijabetičarima omogućava da prate svoje zdravstveno stanje putem svog iPhonea, piše Sky News.

  Hi-Tech merač glukoze iBGStar može da se spoji na iPhone i iPod touch uređaje, a pomoću njega i svog telefona ili mp3 playera oboleli od dijabetesa mogu u bilo koje vreme da izmere nivo šećera u svojoj krvi.

  iBGStar dolazi sa besplatnom aplikacijom Diabetes Manager koja omogućava skladištenje, praćenje i analizu prikupljenih podataka. Pravilno praćenje nivoa šećera u krvi ključno je za život sa dijabetesom od kojeg u Velikoj Britaniji boluje 2,9 miliona ljudi.

  Praćenje je posebno bitno za one koji boluju od dijabetesa tipa 1, autoimune bolesti zbog kojeg količina šećera u krvotoku može opasno da poraste.

  Visok šećer vodi ka ozbiljnim komplikacijama uključujući oštećenje srca, bubrega, živaca i očiju.

  Tradicionalni merači šećera su uređaji koji stanu u dlan i testiraju kap krvi uzetu iz prsta. iBGStar radi na isti način, ali veličine je svega dva i po centimetra i spaja se direktno na iPhone ili iPod. Analizu vrši poseban softver, a rezultati se prikazuju na ekranu.

  Program korisnicima omogućava i uvid u nove trendove i faktore u informisanju o bolesti, kao što je unosa ugljenih hidrata, injekcija insulina i fizičke aktivnosti.

  Uređaj je posebno praktičan za obolele sa užurbanim životnim stilom i olakšava im praćenje nivoa šećera u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu. Sanofi, kompanija koja proizvodi iBGStar, novi uređaj je opisala kao “veliki korak unapried”, a ulaskom u službu zdravlja iPhone je pokazao još jedno od svojih mnogobrojnih lica.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE