Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stvoren „pametni“ bodi za bebe

    Novi “pametni“ bodi za bebe sadrži senzore putem kojih roditelji mogu da saznaju zašto beba plače.
     
    Novi bodi za bebe sa ugrađenim „biosenzorima“ mogao bi pomoći roditeljima da shvate zašto beba plače. Exmobaby bodi ima termometar, monitor otkucaja srca i senzor pokreta koji su ugrađeni u odelce. Ovo svojevrsno pomagalo stvara sliku raspoloženja deteta i omogućuje roditeljima da znaju, na primer, zašto se dete radije kreće nego spava, šaljući roditeljima informaciju putem e-maila ili SMS-a.
     
    Senzori ugrađeni u materijal garderobe i, putem sitnih primopredajnika, svake minute prenose veliku količinu podataka. Ovaj neobični bodi takođe može osetiti vlagu i reći roditeljima kada je vreme da presvuku bebu. Roditelji ručno mogu podesiti osetljivost predajnika. Proizvođač kaže da softver omogućava roditeljima da prethodno snime fizička stanja, kao što su glad ili umor, što omogućava sistemu da predvidi moguće uzroke u budućnosti. Roditelji će biti redovno informisani o stanju bebe i njenom raspoloženju putem elektronske pošte i SMS poruka, kao i preko namenskih smartphone aplikacija napravljenih da neometano rade i sa perivom garderobom.
     
    Ova naprava se trenutno testira u bolnicama, i proizvođač (Exmobaby) je u potrazi za volonterima koji bi testirali spravu kod kuće. Procenjuje se da bi proizvod mogao koštati oko 100 dolara.
     
    Putem ovog bodija moći će se pratiti stanje otkucaja srca, raspoloženje i aktivnosti bebe, što je osobito važno za mlade majke koje rade, jer će im omogućiti da na ovaj način prate brižnost svojih dadilja. Proizvođač tvrdi da će Exmobaby takođe biti od velike pomoći roditeljima zabrinutim za probleme disanja beba u snu, gušenje ili neke druge opasnosti koje se odnose na sindrom iznenadne smrti odojčadi.
     
    Svaki Exmobaby bodi takođe ima odvojivi primopredajnik koji prenosi informacije na računar i pametne telefone, kao i softver za primanje i obradu informacija i obaveštenja roditeljima o raspoloženju njihovog deteta. Kompanija kaže da je ovaj bodi evolucija postojećih tehnologija kao što su bejbi monitori.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE