Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tiršova lider u transplantaciji bubrega

    Direktorka Univerzitetske dečije klinike, profesorka dr Ida Jovanović rekla je da je „klinika u Tiršovoj lider u transplantaciji bubrega u Srbiji već 30 godina, ali da je strateški cilj Univerzitetske klinike uvođenje transplantacije i jetre i srca”.
     
    „Program transplantacije bubrega u Dečijoj klinici napreduje, uvode se nove dijagnostičke procedure, edukuju lekari… Kao urolog dugo sam bio uključen direktno u transplantaciju bubrega, i vidim iz godine u godinu veliki napredak,“ rekao je direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, profesor dr Aleksandar Vuksanović, koji je posetio Dečiju kliniku.
     
    On je najavio da će se na listi lekova uskoro naći i neki od najsavremenijih lekova za lečenje dece na dijalizi.
     
    „RFZO će proširiti sadašnju listu lekova novim, modernijom terapijom, koja je potrebna deci kako pre tako i posle transplantacije bubrega. Na listu će se vratiti i neki stari lekovi, koji su izgubili registraciju, a postoji potreba da se nađu na listi lekova, koji se izdaju na teret zdravstvenog osiguranja,“ najavio je direktor RFZO.
     
    Profesorka Mirjana Kostić, direktorka Centra za pedijatriju i šef Centra za transplantaciju, rekla je da se veliki broj lekova koji su namenjeni pacijentima posle transplantacije trenutno u procesu ispitivanja i da je potrebno poštovati stroge principe koji dozvoljavaju primenu određenih medikamenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE