Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: „Rasplakani profesor“ traži zaštitu policije

    Ironičnim plačom u televizijskom prilogu zbog otvaranja okretišta za autobus ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici, profesor u toj školi Ante Kovač, u Hrvatskoj  je dobio nadimak „Legenda“.
     
    Koliko nosi novi nadimak, toliko traje i njegova agonija. Pritisci sa svih strana nedavno su kulminirali pa je čak zbog pretnji i zastrašivanja zatražio pomoć ličkih policajaca, piše Jutarnji list.
     
    Na kućna vrata, naime, pozvonile su mu komšije koji su mu došli izraziti saučešće zbog smrti deteta. Dete mu je, srećom, bilo živo i zdravo, ali komšijine izjave bilo su dovoljno šokantne. „Oni su od nekog čuli da mi je dete mrtvo, a ovi pak od nekog trećeg. Pokušao sam istraživati ko širi takve glasine, ali na kraju sam ipak sve prepustio policiji – rekao je profesor Ante Kovač.
     
    Pretnje su dolazile i iz škole u kojoj radi, ali usprkos tome, ne žali za svojim potezom koji je oduševio hrvatsku javnost. Smeta mu što politiku škole kroji – politika.
     
    U šest godina u školi se promenilo sedam direktora. Aktuelna direktorka Vesna Vidović, koja je ipak odustala od tužbe zbog njegovog televizijskog performansa, trenutno je na bolovanju.
     
    „Ja sam nakon svega sam sebi obećao da do penzije više neću ništa prigovoriti nijednom direktoru. Ne zbog toga što me nakon svega ovoga strah, nego upravo zbog svih anonimnih podrški. Meni je dosta „šifriranih junaka“ koji te tapšu po ramenu, a kad treba nešto javno reći nastane tišina. Ja sam svojoj dirketorki sastavio četiri stranice istorije mobinga koji prema meni traje mesecima i upozorio je da će to završiti kod nadležnih organa ako se nastavi. Ona je sutradan otišla na bolovanje i od tada živim u miru Božjem. Ona je samo jedna priprosta gospođa iz „Mrduše Donje“ i ne morate biti jako pametni da bi nad njom briljirali. Vlast je slatka, ali zna ostaviti gorak okus u ustima – valjda je to i ona shvatila – zaključuje profesor Kovač.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE