Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odbornici o izgradnji rafinerije u Smederevu

    Inovirani tekst ugovora o davanju građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni u zakup kompaniji „Komiko Oil“ radi izgradnje rafinerije naći će se danas pred odbornicima Skupštine Smedereva.

    Na prethodnom januarskom zasedanju lokalnog parlamenta odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup, a protiv predloženog teksta ugovora, pored opozicije, bila je i jedna od članica vladajuće koalicije.

    U međuvremenu je, u direktnim pregovorima vlasti i investitora, postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora, a inovirani tekst ugovora jednoglasno su 28. februara odobrili članovi Gradskog veća.

    Neizgrađeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara 12 ari 16 metara kvadratnih, ukoliko dobije „zeleno svetlo“ odbornika, daće se u zakup na 99 godina kompaniji „Komiko Oil“, za 652 miliona dinara i uz dodatne benefite, radi izgradnje rafinerije za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda.

    Odbornici ćena dnevnom redu imati novi tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije, oko čega gotovo tri godine lome koplja vlast i opozicija, ali i još nekoliko tema koje su od ranije kamen spoticanja u njihovim odnosima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE