Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SIEPA pozvala preduzeća na sajmu prehrane „World Food“ u Moskvi

    Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) poziva je domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu prehrane World Food u Moskvi, Rusija, koji se održava od 17. do 20. septembra 2012. godine.


    „World Food Moscow“ je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, u sajamskom prostoru Ekspocentar.

    U 2011. godini, na površini od približno 25.000 m² svoje proizvode je predstavilo 1.420 izlagača (14% više nego 2010. godine) iz 65 zemalja. Tokom četiri dana, sajam je obišlo 44.971 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača i praćenje tržišta.

    Cilj nastupa srpskih kompanija je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržište od 140 miliona ljudi, koje 40% svojih potreba za hranom zadovoljava iz uvoza (više od 50% mesa i mlečnih proizvoda Rusija uvozi).
     
    Na prošlogodišnjem nastupu 20 srpskih kompanija je ostvarilo oko hiljadu kontakata, a za vreme trajanja sajma dogovoreno je više potencijalnih izvoznih poslova u vrednosti od 27 mil EUR. Zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju svake godine raste (u 2011. godini zabeležen je rast od približno 40%), te ona predstavlja veoma značajno izvozno tržište za našu zemlju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE