Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za uređenje poljskih puteva u Srbiji izdvojeno 700 miliona dinara

    Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović potpisao je danas u Beogradu ugovore sa čelnicima 46 lokalnih samouprava na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti uređeno 830 kilometara poljskih puteva u Srbiji.


    Ukupna vrednost tog posla je 700 miliona dinara, od kojih će 450 miliona dinara biti obezbeđeno iz republičkog budžeta, a ostatak sredstava će obezbediti gradovi i opštine iz cele Srbije.

    Ministar Petrović je istakao da će izgradnja atarskih puteva omogućiti da 35.000 poljoprivrednih gazdinstva lakše dođu do svojih njiva i poseda i na kvalitetniji način završavaju vitalno važne poslove, ne samo za njihove porodične budžete, već i celu državu.

    – Osim poboljšanja uslova poslovanja za poljoprivredne proizvođače, posrednu korist od ovog projekta imaće i 55.000 ljudi iz ruralnih sredina, jer će saobraćaj biti olakšan, što će olakšati komunikaciju i završavanje privrednih i privatnih poslova – rekao je on.

    Petrović je ukazao i da će na uređenju poljskih puteva biti angažovane domaće građevinske firme, što će toj privrednoj grani dati impuls i omogućiti da obavljanjem kvalitetnog posla za sve građane Srbije poboljšaju svoje bilanse i ostvare zaradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE