Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veče Betovenovih sonata U KCNS

    U saradnji sa Memorijalom „Isidor Bajić« i Akademijom umetnosti u Novom Sadu, Kulturni centar Novog Sada, u okviru ciklusa Paviljon muzike, organizuje koncert pod nazivom Veče Betovenovih sonata za violinu i klavir.
     
    Betovenove sonate – br. 1 , br. 5 „Prolećnu“ i sonata br. 9,  Krojcerovu sonatu, izvodiće  svetski poznati muzičari iz Tel Aviva (Izrael), Vera Vaidman, violina i Emanuel Krasovski, klavir. Koncert će biti održan u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, sa početkom u 19. sati, a ulaz je besplatan.
     
    Vera Vaidman , violina – Rođena je u Sankt Peterburgu, Rusija. Studirala je u Moskvi, a po dolasku u Izrael, uzima učešća u majstorskim kursevima Isaaca Sterna u Muzičkom centru u Jerusalimu  i  često se pojavljuje kao solista sa orkestrom  i izvođač kamerne muzike. Imala je resitale u Njujorku, Čikagu, Nju Hejvenu, Ročesteru, u Hong Kongu. Njen CD snimljen u Izraelu dobio je pohvale međunarodne kritike  Učestvovala je na niz međunarodnih festivala širom sveta, bila je jedan od osnivača i umetnički ko-direktor polugodišnjeg festivala kamerne muzike u Izraelu. Osam godina je bila prva violina u bivšem gudačkom kvartetu H.Gertlera.  Držala je majstorske kurseve u SAD-u, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Italiji, Hong Kongu, Gruziji i Finskoj.
     
    Emanuel Krasovski, klavir – Profesor klavira i kamerne muzike, šef katedre za klavir na akademiji Buchmann-Mehta, Univerziteta u Tel Avivu, gde je bio i zamenik direktora. Suosnivač (1991) je, umetnički direktor i predavač majstorskih kurseva Tel-Hai Intenational Piano Master Classes, koji se održavaju svake godine u Izraelu. Rođen u Vilniusu, Lithvania. Studirao na tamošnjem  konzervatorijumu, kao i The Rubin Academy Univerziteta u Tel Avivu  i na školi Julliard u Njujorku, stekavši doktorsku diplomu iz muzike. Dobitnik je mnogih nagrada. Nastupao je kao solista sa Isreal Philcharmonic Orhcestra, pod vođstvom Leonarda Bernsteina i drugih dirigenata, kao i sa svim drugim orkestrima u zemlji. Učestvovao je na međunarodnim festivalima kamerne muzike u Izraelu, Danskoj, Švedskoj, Francuskoj, Italiji i dr. Bio je suosnivač i direktor polugodišnjeg Festivala kamerne muzike u Zikron Jakovu u Izraelu. Predavao i držao majstorske kurseve: u Parizu, Njujorku, Madridu, Londonu, Moskvi, Sankt Peterburgu, Berlinu, Hong Kongu, Štokholmu, Finskoj i dr.
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE