Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministri uručili projekat za novi hirurški blok u Novom Pazaru

    Ministri Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i Zoran Stanković uručili su danas u Novom Pazaru glavni projekat za izgradnju novog hirurškog bloka i najavili proširenje smeštajnog kapaciteta u bolnici, što bi, kako je rečeno, trabalo da omogući otvaranje kliničkog centra u tom gradu kakav imaju Kragujevac, Beograd i drugi gradovi u Srbiji.


    Ministar bez portfelja Ugljanin je novinarima u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji rekao da je reč o projektu vrednom 3,160 miliona dinara. Time će, rekao je Ugljanin, biti stvorena mogućnost otvaranja i Kliničkog centra kakav imaju svi veliki gradovi u Srbiji.

    On je kazao da je su u toku pregovori sa dva donatora, a opredeljenje će zavisiti od toga ko je od njih spreman da isfinansira celu sumu od preko četiri miliona dinara, od kojih su dva miliona već opredeljena.
     
    Ugljanin je rekao i da je Vlada Srbije na sedici u četvrtak donela Uredbu o pravu zdravstvenih ustanova da se bave i ugostiteljskim uslugama što će doprineti otvaranju novih radnih mesta.

    Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je da je zadovoljan, jer će medicinski centar u Novom Pazaru prerasti u savremenu zdravstvenu ustanovu, a građani će moći da dobiju sve zdravstvene usluge koje očekuju.

    On je kazao da je tokom današjeg razgovora konstatovano da je Zdravstvenom centru potrebno i medicinsko osoblje, pre svega, tri lekara. Do upražnjavanja tih radnih mesta je došlo penzionisanjem starog kadra, što je, kako je rekao, stimulativno, jer će omogućiti zaposlenje mladim kadrovima.

    Stanković je konstatovao da Specijalna bolnica u Novopazarskoj banji zaslužuje da se u nju ulaže, imajući, pre svega, u vidu da u tom centru neki ljudi borave i po 10 godina, kao i da je za to vreme u taj objekat ulagano veoma malo.

    Ministar rada i socijalne politike Ljajić je poručio da je osnovni cilj ove posete da Novi Pazar dobije savremeni Klinički centar i to će biti put čiju deonicu, kako je rekao, prelazimo.

    „Do tada moramo da uradimo nekoliko važnih stvari, a to je opremanje centra medicinskomopremom za šta imamo podršku nadležnog ministarstva i u kratkom roku očekujem dobre rezultate“, kazao je on.

    Ljajić je rekao da je drugo pitanje kvalitet kadrova. On je zamolio lekare da se ne zadovoljavaju prosečnošću, već da idu na usavršavanje, jer današnje vreme iziskuje visokoobrazovane ljude.

    „Pazar mora da ima dobre lekare, molim vas da budete neko ko može da bude personifikacija jednog uspešnog zdravstvenog centra. Suština je da imamo visoko obrazovane lekare koji su traženi u Srbiji i Evropi“, poručio je on.

    Na treće mesto, Ljajić je postavio zapošljavanje 22 nezaposlena lekara, 27 nezaposlenih stomatologa i više desetina medicinskih sestara.

    Ljajić je zahvalio Ugljaninu koji je, kako je rekao, pokrenuo ceo ovaj proces i posebnu zahvalnost uputio ministru Stankoviću za pomoć koja je danas i praktično materijalizovana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE