Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čet Voker u Beogradu

    Poznati američki koreograf i pedagog Čet Voker u ponedeljak je u Pozorištu na Terazijama pokrenuo projekat “11 zemalja”, umetničku radionicu praktične i teoretske nastave iz oblasti muzičkog teatra, u kojoj će učestvovati profesionalci iz regiona.


    Za početak, okupiće se dvadesetak polaznika iz Srbije, Hrvatske i Slovenije i u naredne dve nedelje pohađati časove džez dens plesne tehnike, step densa, pevanja i glume, kao i nastavu koja je usmerena ka pedagogiji i koreografiji. Voker je prvi put za članove našeg teatra održao radionicu 2006. godine, potom i naredne (na kojoj je prvi put dodelio i dve stipendije za američku školu “Džejkobs Pilou”), a krajem 2008. godine je posle treće radionice i audicije, izabrao izvođače za mjuzikl “Kabare” u beogradskom pozorištu, angažujući se u predstavi i kao reditelj i kao koreograf.

    – Ono što želim da uradim u svojoj zemlji, hoćete i vi ovde: da bolje razumete muzičko pozorište i njegovu istoriju, sve njegove segmente. To je naša umetnička forma, ali ni mi za nju nismo dovoljno učinili. Zato bih želeo da se o tome bolje upoznaju mladi ljudi širom sveta – istakao je Voker.

    Međunarodni projekat “11 zemalja” pokreće Pozorište na Terazijama, časopis za umetničku igru “Orkestra”, u saradnji sa školom “Džejkobs Pilou” i pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE