Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zynga se seli sa Facebook-a

    Farmwille, Mafia Wars, Zynga Poker, Cityville, sve su to igre koje ne možete zaobići svaki put kada se ulogujete na Facebook. Bilo da neku od njih aktivno igrate, ili vam vaši prijatelji šalju pozivnice za njih, gotovo svakodnevno ste prisiljeni da gledate njihove ikonice na svoj zidu.
     
    Iako je gaming na netu postao svakodnevna pojava, često smo prezasičeni broje pozivnica, obaveštanje i ponuda koje nam dolaze od Zynge, kompanije koja čini 12 odsto zarade čitavog Facebooka. Stoga, moge je obradovala informacija  iz Zynge kako se krajem ovog meseca seli na svoj vlastiti web zynga.com, gde će svatko ko želi, njihove popularne igre moći da igra bez prekidanja od strane chat boxova i komentara, a i Facebook će s druge strane postati puno mirnije mesto, posvećenije socijalnom druženju, zbog čega i postoji.
     
    Ovim potezom nije razočaran čak ni Facebook, mada mu je Zynga donosila veliki profit, obzirom da dnevno kontroliše 38 odsto ukupnog gaminga na toj društvenoj mreži. Naime, Facebook će i dalje imati svoj deo kolača, obzirom da će igrači i dalje trošiti pravi novac za kupovinu Facebook kredita, koji će i na zasebnom sajtu Zynge ostati službeno sredstvo plaćanja.
     
    Kako 30 odsto prometa ide Facebooku, ne bismo se čudili da od Zynge počnu da zarađuju još više nego do sada. Prema nedavnom poslovnom izveštaju Facebooka, igre Zynge su im zaradile 445 miliona dolara, odnosno kao što smo rekli, 12 odsto njihove čitave zarade.
     
    Stranica Zynge će takođe funkcionisati kao društvena mreža, a ljudi koji se bave razvojem će dobiti neograničene mogućnosti kreiranja igara, pa očekuju kako će 240 miliona igrača širom sveta svaki mesec uživati u gamingu.
     
    Zanimljivo je kako je nakon objave ove vesti deonica Zynge za samo jedan dan skočila za 10 odsto, a za dva dana još za 5 odsto, pa je sad dostigla cenu od 15,24 dolara, što je znak da su investitori vrlo pozitivno doživeli nameru Zynge da se osamostali i da više ne bude toliko zavisna od Facebooka.
     
    Jedini koji mogu svima pomrsiti konce su igrači, od kojih zavisiti hoće li igre Zynge ostati popularne i van Facebooka. Ukoliko se igrači odluče da ne migriraju zajedno sa Zyngom, to bi jedino moglo pokvariti planove Zyngi, ali i Facebooku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE