Kako odabrati bicikl za dete

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako odabrati bicikl za dete

  Proleće se bliži i svi sa radošću očekujemo sunce i lepo vreme. A divni prolećni dani znače i više kretanja, igre u parku i… vožnju bicikla! Mnogi će se roditelji uputiti u potragu za novim biciklom, jer deca rastu, i ono od prošle ili pretprošle godine više se ne može koristiti.
   
  Ali kako odabrati pravi? Ono na šta treba obratiti pažnju jeste veličina. Bicikl pogrešne veličine može uzrokovati povredu jer će dete na takvom biciklu lakše izgubiti kontrolu. Bicikl koje dete vozi mora biti one veličine koja je prilagođena njegovoj visini i uzrastu.
   
  Evo na šta sve roditelji moraju da obrate pažnju pri kupovini bicikla za decu:

  Ne insistirajte da dete vozi bicikl na dva točka ako nije spremno ili ako još nije napunilo 5 godina.

   

  Povedite dete sa sobom u kupovinu bicikla, tako da može odmah da ga isproba. Bicikl ne sme biti poklon iznenađenja, morate prethodno biti sigurni da veličina i tip odgovara vašem detetu, i zato neka dete ide sa vama u prodavnicu.

   

  Kupite bicikl koji je odgovarajuće veličine, a ne onaj za koji će dete tek narasti. Preveliki bicikli su izuzetno opasni.

   

  Evo kako znati da li je bicikl prave veličine:

   
             – Sedeći na biciklu sa rukama na upravljaču, vaše dete mora biti u mogućnosti da dodirne zemlju sa obe noge.
   
             – Kada dete opkorači bicikl, pre nego što sedne, srednja prečka mora biti nešto ispod prepona (oko 2 cm), tako da dete stoji čvrsto na zemlji sa obe noge.
   
             –  Kada kupujete bicikl s ručnim kočnicama za starije dete, pobrinite se da dete može da stisne kočnice sa dovoljno pritiska da zaustavi bicikl.  
   

  Kaciga bi trebala da bude standardna oprema. Nikada ne dozvolite detetu da vozi bicikl bez prikladne kacige i zaštitne opreme.

   

  Uzmite u obzir detetovu koordinaciju i želju da uči da vozi. Za mlađu i neiskusniju decu uvek kupujte bicikl sa nožnom kočnicom. Ručne kočnice su primerene za stariju decu koja imaju iskustva u vožnji bicikla.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE