Dodeljene nagrade "Najbolje iz Srbije"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dodeljene nagrade “Najbolje iz Srbije”

  Privredna komora Srbije (PKS), dnevni ekonomski list “Privredni pregled” i Ministarstvo poljoprivrede i trgovine uručili su večeras nagrade za najbolje brendove u okviru tradicionalne akcije “Najbolje iz Srbije”.

   
  Nagrade su dodeljene u dvadeset kategorija i to za najbolje robne, uslužne, korporativne i lične brendove na tržištu Srbije.
   
  Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović istakao je da su svi dobitnici uspeli da u teškoj godini, “naprave dobre stvari” i pokažu da je uz dobru organizaciju, planiranje i ulaganje energije moguće prebroditi sve prepreke. On je istakao da smo na pragu da napravimo veliki korak prema EU što znači i dublje ulaženje u tržište za 500 miliona ljudi.
   
  On je napomenuo da je Srbija već uspela da se dobro pozicionira na tržištu CEFTE, Turske i carinske unije Rusija, Belorusija i Kazahstan, što znači da su firmama koje posluju u Srbiji na raspolaganju skoro milijardu potrošača. Ministar je rekao da brendiranje robe treba da postane manir za one koji posluju u Srbiji dodajući da je to neverovatno važno, jer ko uspe da se pozicionira na takav način, za nekoliko puta povećava cenu svoje robe. Istakao  je da je brendiranje put za otvaranje novih radnih mesta i povećanje prepoznatljivosti robe.
   
  Predsednik PKS Miloš Bugarin podsetio je da ova akcija traje već osam godina, i dobija sve veći značaj, kako kod privrednih subjekata, tako i kod potrošača. On je takođe istakao da je važno brendirati svoje proizvode kako bismo imali dobro lokalno, regionalno, ali i globalno pozicioniranje. Ukazao je da bez toga nije moguće imati adekvatan nivo konkurentnosti, tražnje i prepoznatljivosti, napominjujući da ovaj projekat treba razvijati još agresivnije i ozbiljnije kako bi postao nacionalni i državni.
   
  Generalni direktor lista “Privredni pregled” Dušan Jugović precizirao je da je u okviru akcije kontaktirano oko pet stotina srpskih kompanija, a 150 brendova je bilo u konkurenciji. Najbolji su izabrani na osnovu svojih finansijskih rezultata, ali i prema ocenama potrošača koji su glasali putem interneta.
   
  Dobitnici nagrada iz sektora svakodnevne potrošnje su korporativni brend hrana , “Karneks” – Vrbas, robni “eurokrem” – Svislajon- Takovo”, korporativni brend pića – “Nektar” Bačka Palanka, robni “jelen pivo” Apatinska pivara, korporativni brend hemija “Maksima”- Lučani i robni “marisol” -“Esensa”, Beograd.
   
  Nagrađeni su i korporativni brendovi – odeće i obuće “Mona” Beograd, poslovne usluge – Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad”, trgovina -DIS -Krnjevo, usluge – Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ribarska Banja i za usluge (mala i srednja preduzeća) – Slobodna zona Pirot. Nagrada je pripala i robnim brendovima za proizvodna dobra “Nutiko koncentrati” – Vranje i lokalnom “Nišvil džez festivalu” Niš. Nagradu kao najbolji inostrani korporativni brend osvojio je “Merkator-S” d.o.o – Novi Sad.
   
  Ciljevi ove tradicionalne godišnje akcije usmereni su na promovisanje vrednosti domaće privrede i tržišnog načina poslovanja, jačanje imidža domaćih brendova i konkurencije, uz podršku inovativnosti i afirmaciju lokalnih brendova.
   
  Akcijom se daje podrška i stranim investitorima i inostranim firmama, za ostvarene poslovne rezultate na našem tržištu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE