Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ridli Skot priprema film o Japanu posle katastrofe

    Holivudski reditelj Ridli Skot učestvovaće u filmskom poduhvatu kojim će u Japanu biti obeležena prva godišnjica od razornog zemljotresa i cunamija, saopštila je televizija Fuji.

    Britanac, poznat po filmovima „Osmi putnik“, „Blejd raner“ i „Gladijator“, pridružiće se ekipi filma „Japan in a Day“ (Japan u jednom danu) koji će prikazati život u zemlji godinu dana posle katastrofe u kojoj je poginulo više od 19.000 ljudi.

    Fuji TV sarađivaće sa Skotovom producentskom kućom „Scott free“ u montiranju video snimaka koje su snimili obični ljudi i oko 200 kamera postavljenih u oblastima pogođenim zemljotresom i cunamijem. Televizija je pozvala ljude u Japanu i širom sveta da pošalju snimke svojih života 11. marta 2012. – tačno godinu dana posle zemljotresa. Video snimci će biti postavljeni na specijalni jutjub sajt – „Japan in a Day“, prenosi AFP.

    „‘Japan u jednom danu’ je posvećen onima koji su izgubili živote i onima koji i dalje pate od posledica zemljotresa i cunamija“, navodi se u saopštenju Fuji TV-a. Film će biti završen na jesen i prikazan u Japanu. Televizija Fuji planira da sav profit pokloni žrtvama katastrofe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE