Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beč gradi naselje za bicikliste

    U skupštini Beča najavljena je izgradnja naselja za bicikliste. U 23. bečkom okrugu „Lizing“ u narednom periodu nići će prvi „Bike City“.
     
    Ono što je specifično za ovaj projekat je, da za stanovnike 140 domaćinstava neće postojati odgovarajuće garažno mesto za njihov automobil, kao što je predviđeno pokrajinskim zakonom. Umesto investicija u izgradnju parking mesta, investitor će finansirati korišćenje „Carsharing“-modela po povoljnim uslovima, „E-Bikes“ i godišnju kartu za javni prevoz „Wiener Linien“ za sve stanovnike naselja.
     
    „Potreban je „skok“ svesti, da se shvati, da je bicikl prevozno sredstvo a ne samo sport, zabava ili nešto egzotično“, rekao je Kristof Korher,  odbornik partije „Zelenih“ u gradskoj skupštini austrijske prestonice najavio izgradnju ovog specifičnog naselja.
     
    Ovaj projekat, koji će biti primenjen i u drugim bečkim naseljima, treba da pokaže kako se atraktivnim stambenim ponudama građani mogu motivisati da se odreknu automobila, čime se rasterećuje saobraćaj u gradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE