Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najsavremeniji skener u KBC „Zemun“

    Građani koji se leče u Kliničko-bolničkom centru „Zemun” moći će da obavljaju preglede najsavremenijim multislajdnim skenerom koji je od izuzetnog značaja u dijagnostici bolesti. Nabavkom najsavremenijeg skenera za operacioni blok ovog centra, grad Beograd izlazi u susret zahtevima i potrebama građana za kvalitetnijim i modernijim zdravstvenim uslugama.

    Gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević ističe da nabavkom najsavremenijeg skenera za Kliničko-bolnički centar „Zemun” grad kontinuirano radi na poboljšanju opremljenosti zdravstvenih ustanova čiji je osnivač. On naglašava da se ovaj značajan pregled dopunjuje patohistološkim pregledom, koji postavlja definitivnu medicinsku dijagnozu.

    –Ova metoda je takođe veoma značajna u ranom otkrivanju malignih bolesti, jer otkriva promenu i locira je u stadijumima u kojima se može započeti pravovremeno lečenje – ističe dr Zoran Blagojević.

    Rekonstruisani operacioni blok sa pet operacionih sala u KBC „Zemun” otvoren je početkom godine, objekat je saniran i nabavljena je najsavremenija oprema, koja omogućava najkomplikovanije zahvate.

    U okviru investicionih radova montirani su i novi dizel električni agregat i nova montažna trafo-stanica, sanirani su niskonaponska mreža i kotlarnica, a postavljen je i novi krov. U sastavu operacionog bloka svih pet sala kompletno je opremljeno operacionim stolovima za opštu hirurgiju, ginekologiju, urologiju, vaskularnu hirurgiju i endoskopiju, kolicima za pacijente, operacionim stubovima, aparatima za anesteziju sa pratećim monitorima i drugom neophodnom savremenom opremom, a nabavljena je i kompletna oprema za anesteziju i intenzivnu negu.

    U KBC „Zemun” godišnje se obavi više od 7.000 hirurških intervencija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE