Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šteta od prokišnjavanja KC Kragujevac oko 12 miliona

    Zbog otapanja snega koji je prouzrokovao prokišnjavanje krovova i prodiranje vode unutar bolesničkih i drugih prostorija u Kliničkom centru u Kragujevcu, prema preliminarnim podacima, pričinjena šteta iznosi oko 12 miliona dinara, saopštilo je danas rukovodstvo te zdravstvene ustanove.
     
    Ova zdravstvena ustanova će, kako je navedeno u saopštenju, u toku dana Ministarstvu zdravlja proslediti detaljan izveštaj o šteti i zatražiti odobravanje finansijskih sredstava za sanaciju štete.
     
    Najveće oštećenje pretrpeo je Centar za plućne bolesti, gde bi za saniranje odeljenja, što podrazumeva rekonstrukciju krova, zamenu stolarije i oluka na zgradi, bilo potrebno nešto više od sedam miliona dinara.
     
    Pored tog Centra, prema izveštaju tehničke službe Kliničkog centra Kragujevac, štetu je, usled otapanja snega, pretrpela i Klinika za neurologiju, Odeljenje radioterapije Centra za onkologiju, Klinika za psihijatriju i RH centar.
     
    Prema tom izveštaju, za sanaciju Klinike za neurologiju, koja sada funkcioniše na dve lokacije, potrebno je oko 3,5 miliona dinara, za Odeljenje radioterapije oko milion dinara, a Klinika za psihijatriju i RH centar oko 640.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE