Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milosavljević: Nije nenamensko trošenje, nego knjigovodstvena greška

    Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da, u vreme njegovog ministrovanja, nije bilo nenamenskog trošenja, već samo knjigovodstvenih nepravilnosti.

    „Sve što sam radio kao ministar zdravlja radio sam u skladu sa propisima i zakonima države Srbije. Što se pravnih stvari tiče, ništa nisam radio bez konsultacija sa pravnicima Ministarstva i Vlade Sbije“, rekao je Milosavljević Tanjugu .

    On je kazao da je tokom sprovođenja revizije odlazio na sastanke na koje je pozivan i da mu je, kako kaže, vrhovni državni revizor predočio da je utvrđeno da u Ministarstvu zdravlja nema nenamenskog trošenja novca, već knjigovodstvenih nepravilnosti.

    „Rečeno mi je da se radi o knjigovodstvenim nepravilnostima, ali to nije nenamensko trošenje novca“, objasnio je Milosavljević koji se nalazi na spisku osoba u ministarstvima i drugim državnim institucijama protiv kojih je DRI podnela prekršajne prijave za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta.

    „Kada budem video prekršajnu prijavu u skladu sa tim ću postupiti…Poštujem činjenicu da u Srbiji postoji nezavisna revizija, bio sam ministar i pre nego što je DRI osnovana i bio sam u prilici da svake godine bude vršena revizija finansijskog poslovanja posebno za projekte finansirane sredstvima Svetske banke, Evropske investicione banke…“, kazao je Milosavljević.

    On je dodao da su sve sprovedene revizije u tom ministarstvu uvek imale pozitivnu ocenu.

    DRI je prethodnih dana objavila imena odgovornih osoba u ministarstvima i drugim državnim institucijama protiv kojih je podnela prekršajne prijave za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta i prijave za privredni prestup, a među njima je i niz sadašnjih i bivših funkcionera.

    Odgovorni protiv kojih su podnete prijave kršili su propise u budžetskom sistemu, a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama.

    Prijave su podnete nakon završene revizije trošenja budžetskih sredstava za 2010. godinu.

    Između ostalih, prekršajne prijave su podnete protiv bivšeg ministra zdravlja Milosavljevića, ministra životne sredine Olivera Dulića i tadašnjeg državnog sekretara (današnjeg ministra) u ministarstvu ekonomije Nebojše Ćirića kao i protiv predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE