Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prokišnjavanje u zdravstvenim ustanovama

    Posle svakog „jačeg“ pljuska zaposleni u ambulanti na Labudovom brdu, doma zdravlja „Rakovica“, postavljaju kante i sakupljaju višak vode po hodnicima i ordinacijama. Zato se ni u ponedeljak nisu previše iznenadili, kada je, zbog porasta temperature, sneg počeo da se topi.

    Direktorka DZ „Rakovica“ Tanja Đukić Janković kaže da je slika sa kofama postavljenim ispod „krovnih“ prozora uobičajena za ovu ambulantu, ali da trenutno nema mogućnosti da se situacija popravi. Oko 40.000 stanovnika Vidikovca, Petlovog brda, Kijeva, koji se ovde leče, očajni su zbog uslova u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

    – Zidovi u ordinaciji opšte medicine su vlažni, a prozori ne mogu da se otvore – napominje direktorka. – Zbog toga se oseća neprijatan miris, a to naročito smeta pacijentima koji imaju respiratorne probleme, ali i zaposlenima, koji u tim prostorijama moraju da provedu ceo radni dan.

    Grad je za 2012. najavio početak izgradnje nove, prve prave ambulante u ovom naselju.

    Problema zbog prokišnjavanja ovih dana imaju i u DZ „Palilula“, odnosno u ambulanti pedijatrije na Karaburmi i u nekoliko ordinacija objekta u Krnjači.

    – Na Karaburmi je voda prodrla u prostoriju u kojoj se leče najmlađi pacijenti, plafoni su mokri, a voda se slivala niz zidove i pokvasila električne instalacije – priča Slavica Kalezić Milošević, direktorka DZ „Palilula“. – U Krnjači prokišnjava ambulanta u kojoj se leče predškolci, stomatologija i tri ordinacije opšte medicine. Morali smo da izmestimo zaposlene i pacijente, pa smo sestrinske sobe pretvorili u ordinacije.

    Direktorka kaže da je Sekretarijat za zdravstvo ponudio pomoć, ali da se još ne zna kada će posledice prokišnjavanja biti sanirane.

    Prostorije Službe za zdravstvenu zaštitu žena na Labudovom brdu inspekcija je pre godinu dana zatvorila.

    – Zidovi su buđavi i oseća se vlaga, pa su inspektori utvrdili da taj deo nije bezbedan – objašnjava direktorka. – Ginekolozi na Labudovom brdu imaju 7.500 kartona i te žene sada moraju da idu u druge ambulante, a stalno nas zovu i raspituju se kada će služba ponovo početi da radi. To se neće dogoditi dok ne bude izgrađena nova zdravstvena stanica. Nema više smisla ulagati u postojeći objekat.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE