Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povratak u budućnost: Čačak danas dobija ulicu Crvene armije

    Čačak će od danas biti jedini grad u Srbiji sa ulicom koja nosi ime Crvene armije. Odluku o tome donela je krajem prošle godine Skupština grada na predlog mesne organi- zacije SUBNOR-a i Društva srpsko-ruskog prijateljstva.
     
    Današnjoj svečanosti,koja će biti priređena tim povodom, prisustvovaće, kako je saopšteno i ambasador Ruske federacjie u Srbiji Aleksandar Konuzin.
     
    Ulica sa novim imenom, duga dva kilometra, nalazi se u naselju Ljubić, odakle su u jesen 1944. godine jedinice 93. divizije Crvene armije i Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije, učestvovale u borbama za oslobođenje Čačka.
     
    U višenedeljnim žestokim okršajima sa jakim snagama Nemaca, koje su se povlačile iz Grčke, poginula su 1.132 borca NOVJ i 449 Crvenoarmejaca.
     
    Ambasadoru Konuzinu danas ce biti uručena Decembarska nagrada, najviše  priznanje grada, zbog, kako se navodi u obrazloženju, izuzetnog doprinosa  razvoju ekonomske saradnje privrede Ccačka i kompanija iz Rusije.
     
    Predviđeno je, takođe, da Konuzin održi predavanje članovima Udruženja privrednika na temu ekonomske saradnje između Rusije i Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE