Povratak u budućnost: Čačak danas dobija ulicu Crvene armije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Povratak u budućnost: Čačak danas dobija ulicu Crvene armije

  Čačak će od danas biti jedini grad u Srbiji sa ulicom koja nosi ime Crvene armije. Odluku o tome donela je krajem prošle godine Skupština grada na predlog mesne organi- zacije SUBNOR-a i Društva srpsko-ruskog prijateljstva.
   
  Današnjoj svečanosti,koja će biti priređena tim povodom, prisustvovaće, kako je saopšteno i ambasador Ruske federacjie u Srbiji Aleksandar Konuzin.
   
  Ulica sa novim imenom, duga dva kilometra, nalazi se u naselju Ljubić, odakle su u jesen 1944. godine jedinice 93. divizije Crvene armije i Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije, učestvovale u borbama za oslobođenje Čačka.
   
  U višenedeljnim žestokim okršajima sa jakim snagama Nemaca, koje su se povlačile iz Grčke, poginula su 1.132 borca NOVJ i 449 Crvenoarmejaca.
   
  Ambasadoru Konuzinu danas ce biti uručena Decembarska nagrada, najviše  priznanje grada, zbog, kako se navodi u obrazloženju, izuzetnog doprinosa  razvoju ekonomske saradnje privrede Ccačka i kompanija iz Rusije.
   
  Predviđeno je, takođe, da Konuzin održi predavanje članovima Udruženja privrednika na temu ekonomske saradnje između Rusije i Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE