Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Planum“ gradi deonicu autoputa u Kazahstanu

    Građevinsko preduzeće Planum iz Beograda ugovorilo je izgradnju dela autoputa u Kazahstanu u vrednosti od 35 miliona dolara, a posao će biti realizovan u naredne dve godine, izjavio je generalni direktor Ratomir Todorović.
     
    Reč je o gradnji 17 kilometara duge deonice na jugu Kazahstana između grada Šimketa i Alme Ate, koja je deo autoputa u izgradnji koji treba da poveže Evropu i Narodnu Republiku Kinu.
     
    Azerbejdžanska firma Az-Virt koja će biti angažovana na izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine na Koridoru 11, takođe, učestvuje u gradnji autoputa u Kazahstanu na susednoj deonici, pored Planuma, rekao je Todorović.
     
    Todorović je istakao da je u pitanju veliki posao i da se u Kazahstanu svake godine raspisuju tenderi. On je kazao i da bi realizacija prvog dogovorenog projekata u Angoli, za rekonstrukciju vojne baze, trebalo da počne u prvoj polovini ove godine. Reč je o poslovima vrednim više od milijardu dolara u kojem će učestvovati domaći građevinari na čelu sa „Planumom“ i preduzećem „Jugoimport SDPR“.
     
    – Mi smo već predali idejne projekte i kad budu oni budu korigovani pristupićemo ugovaranju i izradi glavnog projekta – naveo je Todorović dodajući da ugovor predviđa projektovanje i izvođenje radova.
     
    On je naglasio da je posao srpskih građevinara u Angoli izvestan, uprkos tome što postoje mali zastoji u dogovaranju tog aranžmana izmedju Srbije i Angole, kao što su, na primer, u postizanju sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, zaštiti investicija i drugih dokumenata.
     
    „Planum“ je, inače, sagradio pomenutu vojnu bazu u Angoli pre 25 godina, a predviđena je i izgradnja velike velike vojne bolnice i fabrike namenske industrije.
     
    Govoreći o izgradnji autoputa od Uba do Lajkovca u Srbiji, na trasi Koridora 11, Todorović je kazao da će „Planum“ potpuno preuzeti deonicu od Uba do Nepričave, na kojoj je radilo PZP Beograda iz sastava „Nibens grupe“, a cela ova deonica trebalo bi da bude završena krajem jeseni ove godine. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE