Treći evropski Facebook pesnički festival u Novom Sadu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Treći evropski Facebook pesnički festival u Novom Sadu

  U okviru Salona knjiga u Novom Sadu, u petak 3. i subotu, 4. marta, biće održan 3. evropski Facebook pesnički festival, u organizaciji Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa i Novosadskog sajma.

   
  Cilj Festivala je da se pesnici koji sarađuju na Facebook-u sretnu, lično upoznaju na Festivalu, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu.
   
  Pesnici koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu moći će da učestvuju virtuelnim putem preko Facebook-a postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala. Ova stranica će biti projektovana putem video bima na štandu BKC-a na Sajmu i na njemu će biti postavljane fotografije učesnika festivala.
   
  Ove godine organiztori Festivala uvode novinu – svake godine će specijalni gosti biti autori iz jedne evropske država koji će čitati pesme na svom maternjem jeziku. Ove godine to su pesnici i prevodioci iz Nemačke: Peter Cvaj, Adi Hibel, Ilse Hen, Ditmar Hercog, Marko Kerler, Johan Lavundi i Gudrun Blank.
   
  U okviru pratećih programa Festivala biće promovisan i prevod celokupnog pesničkog dela Branka Miljkovića na nemački jezik “Vergeblich ich sie wecke” (/Uzalud je budim), u prevodu Johana Lavundija, koji je BKC objavio prošle godine kao dvojezično nemačko-srpsko izdanje povodom povodom 50 godina od smrti Branka Miljkovića, jednog od najvećih srpskih posleratnih pesnika.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE