Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Škole devojčicama ugrađuju kontraceptivne implante

    Roditelji su pobesneli nakon što su članovi Nacionalnog zdravstvenog centra, u Velikoj Britaniji, njihovim ćerkama davali kontraceptivne implante u školama, a da ih o tome nisu obavestili.
     
    Jedna majka se posebno uzrujala smatrajući da je pogrešno davati devojčicama kontracepciju između časova.
     
    “Vrlo sam ljuta zbog ovoga. Slažem se da decu treba učiti o seksualnom zdravlju i kontracepcija je vrlo važan deo toga ali su oni otišči predaleko,” rekla je zabrinuta mama.
     
    Majka, koja nije želela da bude imenovana, tvrdi da njena ćerka nije pozvana na naknadne preglede nakon intervencije i da je počela da pati od promena rasopoloženja, depresije i da je prekinula kontakte da prijateljima.
     
    Britanija ima najveću stopu maloletničke trudnoće u Evropi i vlada je odlučila da pokrene strategiju za rešavanje tog problema.
     
    “Doktori i zdravstveni radnici imaju dužnost da se brinu o tinejdžerima i da sve bude strogo poverljivo,” piše u vodiču napravljenim za te svrhe.
     
    U saopštenju Nacionalnog zdravstvenog centra se kaže da je upravo zbog ovakve strategije smanjen proj trudnoća kod devojčica mlađih od 16 godina.
     
    “Preglede i savetovanja obavljaju stručna lica koja đacima pružaju potrebne informacije i podršku kao i obavljanje redovnih testova na polno prenosive bolesti.”
     
    Međutim ljudi koji su pokrenuli kampanju protiv ovakvog pristupa sprečavanja trudnoća kažu da se davanjem kontraceptivnog implanta maloletnici u stvari pruža odobrenje da ona ima seksualne odnose.
     
    “Ovakva vrsta kontracepcije zahteva hiruršku proceduru koja se mora izvesti u odgovarajućim uslovima. Ja nisam siguran da li se sve obavlja po pravilima i to ću prvo proveriti,” rekao je Alan Vajthed, istraživač na slučaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE