Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beč: Zarazili obolelu decu malarijom

    Bivši štićenik jednog bečkog dečijeg doma Vilhelm J. optužio je univerzitetsku kliniku da je 1964, u svrhe testiranja terapija, namerno zaražen malarijom.
     
    Kako prenose mediji, tada 16-godišnji Vilhelm, koji je primljen na osnovu dijagnoze da pati od psihopatije, primao je mesec dana terapiju protiv malarije.
     
    Takva terapija je do sredine 1960-tih korišćenja u lečenju psihijatrijskih oboljenja, iako to već 1964.nije više bilo u duhu novih naučnih otkrića.
     
    Danas 63-godišnjak used ove terapije dve nedelje je imao visoku temperaturu, i uz to su mu lekari pretili da će ga strpati u „zatvorenu“ ustanovu ako bude odbio terapiju.
     
    Ovaj muškarac tvrdi da je iz dečijeg doma, u kojem je bio smešten, dovežen u bolnicu zato što je stalno bežao iz doma. Zbog ove vrste zlostavljanja on je, kako je saopštio medijima, podneo zahtev za finansijsko obeštećenje Komisiji koja je uspostavljena za slučajeve zlostavljanja u dečijim domovima.
     
    Vilhelm J. je medijima objasnio da posle boravka u ovoj klinici više nikada nije bio prinuđen na psihijatrijska lečenja, ali je zato godinama patio od naprasnih visokih temperatura i znojenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE