Stanković: Rekonstrukcija kliničkih centara u Srbiji ne ide po planu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stanković: Rekonstrukcija kliničkih centara u Srbiji ne ide po planu

  Ministar zdravlja Zoran Stanković očekuje da će do polovine godine, a najkasnije do septembra, biti izabrani izvođači radova kako bi odmah zatim bila nastavljena rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije i izgradnja novih zgrada u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, koje bi trebalo da budu završene u 2015. godini.
   
  Prema rečima Stankovića rekonstrukcija kliničkih centara u Srbiji ne ide po planu i još nisu završeni idejni projekti, a neki od završenih projekata poslati su na reviziju.
   
  On je kazao da se očekuje da će do aprila biti raspisan tender za izgradnju Kliničkog centra u Nišu i Vojvodini, kasnije u junu i za Klinički centar Srbije, a potom i u Kragujevcu.
   
  Stanković je podsetio da je u januaru sa Evropskom investicionom bankom (EIB) dogovoreno da dostavljanje tenderske dokumentacije, odnosno konkurs traje oko tri meseca i da je to optimalno vreme da se sagledaju svi detalji.
   
  “Obezbeđena su sredstva koja stoje na računu EIB u Luksemburgu i nadam se da će se u toku ove godine krenuti sa realizacijom izgradnje sva četiri klinička centra”, kazao je Stanković dodajući da očekuje da će u 2015. godini biti završena rekonstrukcija svih kliničkih centara.
   
  On je kazao da je dogovoreno da se 200 miliona evra iskoristi za građevinski deo objekata, a da se prestali iznos obezbedi u saradnji sa Ministarstvom finansija za opremanje tih centara.
   
  Stanković je objasnio da građevinski radovi podrazumevaju završetak tendera i izbor izvođača građevinskih radova, a da se nakon izbora izvođača radova očekuje izgradnja kliničkih centara, odnosno završetak izgradnje postojećeg Kliničkog centra Srbije i izgradnja novih zgrada u okviru centra u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu.
   
  Ministar zdravlja Zoran Stanković je u aprilu ove godine nakon obilaska KCS istakao da nije zadovoljan dinamikom rekonstrukcije i rekao da ona zbog lošeg idejnog projekta mora da se preispita.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE